Oferte Speciale
Clientii nostri
Autoturisme
Vehicule comerciale
Promotii Autovehicule »
Promotii Service »
Adauga
 

Locatia Oradea

Locatia Deva

Mondeo

Siguranța autovehiculului

Un plus de protecție pentru pasagerii din spate

Cele două scaune din spate, dinspre exterior pot fi echipate cu o caracteristică de siguranță unică: o centură de siguranță cu airbag încorporat. În eventualitatea unui impact, airbag-urile se declanșează și distribuie forțele generate de coliziune pe o zona a corpului de patru ori mai mare decat centurile convenționale. Prin reducerea presiunii exercitate asupra pieptului și controlând mai bine mișcarea capului și a gâtului, această tehnologie inovatoare poate reduce probabilitatea vătămării.

Ford SYNC cu asistență de urgență

Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC 2 care îți poate salva viața este asistența de urgență. În cazul unui accident, când se activează airbagul sau se dezactivează pompa de carburant, sistemul efectuează automat un apel direct către serviciile de urgență. Dacă este cazul, poți alege să întrerupi apelul sau să discuți personal cu operatorul. Un aspect extrem de important este faptul ca sistemul va furniza informații vitale, precum coordonatele GPS, chiar și atunci cand ți-ai pierdut cunostința.*

*Asistența de urgență Ford funcționează în peste 30 de țări din Europa. Această caracteristică funcționează atunci când este conectată cu un telefon mobil compatibil pe care îl ai la tine, în momentul în care un airbag este declanțat (cu excepția airbagurilor pentru genunchi) sau atunci când un senzor care înregistrează o coliziune întrerupe pompa de combustibil. Funcția de mesagerie și asistența de urgență nu sunt acceptate în toate limbile europene.

Oferă încredere chiar și în condiții dificile

Mașina este prevazută cu un sistem de Control electronic al stabilității (ESP), care include o serie de tehnologii concepute pentru a te ajuta să menții controlul. Senzorii detectează orice schimbări bruște de direcție, frânare sau comportament al vehiculului care te-ar putea face să pierzi controlul, pentru ca apoi ESP să ajusteze precis viteza fiecărei roți în parte, făcând mașina mai stabilă și ajutând la prevenirea alunecării. Caracteristicile ESP includ asistența la pornirea în rampă, asistentă la frânarea de urgență și pre-activarea electronică a frânelor.

Mai multă siguranță

Coliziunile în trafic la viteză mică, din cauza opririlor și pornirilor frecvente, au loc mult prea des. Active City Stop este o tehnologie avansată proiectată pentru a te ajuta să le eviți sau, cel puțin, să reduci impactul. Dacă sistemul detectează că mașina din față s-a oprit brusc, iar tu te deplasezi cu mai puțin de 40 km/h, va acționa automat frânele. Ca dovadă a caracterului său inovator, această tehnologie a primit premiul ”Advanced” oferit de Euro NCAP pentru siguranță.*

*Acordat pentru Ford Focus.

Un plus de control în cazul pornirilor din rampă

Sistemul de asistență la pornirea din rampă împiedică temporar alunecarea în spate sau în față atunci când pornești din rampă. Sistemul funcționează prin menținerea presiunii la nivelul sistemului de fânare pentru un interval suplimentar de 2,5 secunde, asigurându-ți mai mult timp și control atunci când muți piciorul de pe pedala de frână pe cea de accelerație. Acest sistem este, de asemenea, util când oprești și pornești autovehiculul pe suprafețe alunecoase.

Putere suplimentară pentru frânarea de urgență

Sistemul de asistență la frânarea de urgență (EBA) ajută vehiculul să atingă eficiența maximă de frânare în cazul unei situații extreme. Este controlat automat prin intermediul sistemului ESP, care detectează presiunea aplicată de șofer pe pedala de frână și crește automat această presiune, dacă este cazul.Un sistem care poate ajuta la protejarea pietonilor

Sistemul de asistență pre-coliziune cu detectare a pietonilor detectează persoanele de pe drumul din față sau pe cei care s-ar putea intersecta cu traseul vehiculului și te avertizeaza cu privire la prezența acestora. Dacă nu reacționezi, sistemul va aplica automat frânele. Această noua tehnologie este concepută pentru a ajuta la reducerea severității accidentelor, sau pentru a ajuta la evitarea complet a acestora, funcționând la viteze de până la 80 km/h.

Stabilește în avans viteza maximă

Un dispozitiv opțional de limitare activă a vitezei (dotare standard pe Titanium) îți permite să setezi în avans viteza maximă pentru o întreagă călătorie. Sistemul te avertizează dacă anulezi setarea sau dacă depășești viteza setată în mod accidental, de exemplu atunci când cobori o pantă. Acest dispozitiv este util în mod special în zone cu restricții de viteză, deoarece îți permite să te concentrezi asupra drumului în loc să verifici în mod constant vitezometrul.

Opriri de urgență mai rapide și mai scurte

Atunci când detectează o situație de oprire de urgență, ESP pre-încarcă sistemul de frânare, închizând orice gol de aer dintre plăcuțele și discurile de frână. Cunoscută drept pre-activare electronică a frânelor, această tehnologie ajută la reducerea distanței de frânare a mașinii.

 
ford oradea  | 2011
powered by EMERiGOS
web design