Oferte Speciale
Clientii nostri
Autoturisme
Vehicule comerciale
Promotii Autovehicule » Promotii Service »
Adauga
 

Locatia Oradea

Locatia Deva

Despre Ford

Mediu înconjurător

ANGAJAMENTUL NOSTRU

Cu toţii ştim că dioxidul de carbon este general acceptat fiind principalul factor ce contribuie la schimbările climatice şi nu există nicio soluţie simplă la această problemă complexă. Cu toate acestea, suntem angajaţi să reducem impactului pe care îl avem asupra mediului, prin intermediul unei game extinse de măsuri şi acţiuni. Printre acestea se numără reducerea consumului de combustibil al vehiculelor noastre şi sporirea viabilităţii proceselor noastre de producţie.

Am dezvoltat deja o gamă de vehicule ecologice care sunt disponibile pe scară largă. Şi nu doar vehiculele noastre pot face diferenţa.

Contribuim, de asemenea, la o serie de progrese tehnologice care se combină pentru a asigura reduceri semnificative ale nivelului de CO2, inclusiv tehnologia cu celule de combustibil cu hidrogen.

Şi tu poţi avea o contribuţie pozitivă, reducând emisiile de CO2 prin stilul de conducere pe care îl adopţi.

 

GAMA NOATRĂ ECOnetic

Gama noastră ECOnetic oferă vehicule practice, accesibile şi durabile, fără a face compromisuri legate de stil sau de dinamica conducerii. Combinând stilul nostru tipic Designului kinetic Ford cu o tehnologie de vârf convenţională pentru grupul propulsor, vehiculele ECOnetic combină inteligent rezistenţa redusă la înaintare, aerodinamica îmbunătăţită şi motoarele super eficiente, în scopul garantării unor emisii de vârf extrem de reduse de CO2. Aceasta le face să atragă privirile, să fie uşor de condus şi să asigure un consum mai redus de combustibil.

Ford Mondeo ECOnetic

Pentru a transforma modelul nostru Mondeo în varianta ECOnetic, am reproiectat vehiculul, în special motorul Duratorq TDCi de 1,8 litri cu transmisie manuală în 5 trepte de viteză cu filtru de particule diesel. Am coborât, de asemenea, suspensia, am montat anvelope cu rezistenţă scăzută la înaintare şi am adus numeroase îmbunătăţiri aerodinamice. În colaborare cu BP, partenerul nostru pentru furnizarea combustibilului, am descoperit un lichid de transmisie cu grad redus de vâscozitate, ce reprezintă o modalitate extrem de eficientă de reducere a risipei de energie.

În prezent, Mondeo ECOnetic generează, în medie, emisii de CO2 de doar 139 g/km. Acest lichid de transmisie cu vâscozitate redusă s-a dovedit a fi atât de eficient în timpul testelor încât va fi introdus şi pentru alte modele Ford.

 

TEHNOLOGII VIITOARE

Nu există nicio soluţie simplă la schimbările climatice. Prin urmare, facem investiţii şi analizăm o gamă variată de soluţii tehnice avansate din punct de vedere ecologic şi accesibile ca preţ. Ca parte a acestor iniţiative, dispunem deja de o gamă de tehnologii cu nivel redus de CO2, atât pentru motoarele tradiţionale, cât şi pentru cele alternative.

În prezent, avem în desfăşurare proiecte în vederea dezvoltării de noi generaţii de motoare pe benzină şi pe motorină ecologice, pe baza tehnologiilor avansate cu injecţie directă ce asigură un consum redus. Analizăm, de asemenea, modalităţi de producere a unor noi generaţii de transmisii ce asigură o economie de combustibil.

Motoarele pe benzină şi motorină mai ecologice de astăzi
Gama noastră actuală de motoare ecologice pe benzină şi motorină utilizează o tehnologie avansată, pentru a asigura un nivel redus de emisii de CO2. De exemplu, motorul TDCi de 1,8 litri pentru Mondeo produce cu 20% mai puţin CO2 decât modelul echivalent din 1993. Aceasta în ciuda greutăţii suplimentare aferente dotărilor de siguranţă mai avansate şi echipamentului sporit, care poate afecta economia de combustibil. Noul Fiesta produce cu 10% mai puţin CO2 decât nivelul de emisii deja impresionant al gamei standard de motoare Fiesta Duratorq TDCi.
 
Motoarele pe benzină şi motorină de mâine
Investim în motoare pe motorină moderne, cu injecţie directă, cu tratarea emisiilor la nivelul turbocompresorului, care ard combustibilul şi mai eficient, şi mai ecologic. Aceasta înseamnă că motoarele ajută la asigurarea unui consum redus de combustibil fără a face compromisuri legate de performanţă sau stil, aşa că te poţi bucura întotdeauna de călătorii excelente cu cheltuieli suplimentare minime.
 
Autovehicule cu combustibil alternativ
Dezvoltăm tehnologii pentru un autovehicul cu combustibil alternativ  (AFV) şi sisteme hibride de propulsie care să fie accesibile clienţilor noştri. Ne aflăm în avangarda dezvoltării de autovehicule alimentate cu hidrogen, atât prin motoarele cu ardere internă cu hidrogen, cât şi prin celule de combustibil cu hidrogen. Şi cercetarea noastră în privinţa tehnologiei hibride electrice continuă.

 

RECOMANDĂRI PENTRU UN STIL DE CONDUS MAI ECONOMIC

Există numeroase modalităţi prin care poţi să reduci impactul pe care îl ai asupra mediului; pentru început, îţi oferim aici câteva recomandări legate de stilul de condus.

Redu emisiile de CO2 ale vehiculului tău cu aceste recomandări simple privind stilul de condus, putând astfel să economiseşti combustibil şi bani. Dacă am respecta cu toţii aceste îndrumări, am putea coborî nivelul emisiilor de CO2 generate de autovehicule cu 5,5 milioane de tone pe an.


1. Redu gradul de încărcare
Cu cât sarcina maşinii este mai mare, cu atât motorul este solicitat mai mult. Aşa că verifică portbagajul şi scapă de toate bagajele inutile. Vei economisi combustibil şi bani şi, având o greutate mai redusă în partea din spate, vei observa, de asemenea, că autovehiculul poate fi manevrat mai bine.

2. Verifică anvelopele
Anvelopele umflate insuficient generează o rezistenţă sporită la rulare; prin urmare, motoarele trebuie să suporte solicitări mai mari pentru ca vehiculul să se deplaseze la aceeaşi viteză, utilizând astfel mai mult combustibil. În acelaşi timp, anvelopele umflate în exces asigură o aderenţă mai scăzută. O presiune prea scăzută sau prea ridicată provoacă o uzare mai rapidă a anvelopelor. Consultă manualul relevant pentru mai multe detalii.

3. Costul aerului condiţionat
Sistemul de aer condiţionat al maşinii tale este alimentat de motor, iar energia suplimentară necesară consumă mai mult combustibil. Alternativa este să deschizi geamul. Totuşi, atunci când te deplasezi la viteze superioare, acest lucru provoacă o rezistenţă aerodinamică sporită şi poate duce la un consum de combustibil mai mare decât cel aferent aerului condiţionat.

4. Condu fără manevre bruşte
Studiile au arătat că pătrunderile şi ieşirile rapide din trafic, precum şi accelerarea puternică la pornire nu duc la niciun fel de economii de timp. De fapt, această tehnică de plecări-opriri consumă mai mult combustibil şi uzează mai rapid unele dintre componentele maşinii. Un stil de conducere liniştit şi preventiv reprezintă cuvinte la ordinea zile, atunci când vine vorba de şofat.

5. Oricând nu eşti sigur, dă-le jos
Cutiile şi cadrele-portbagaj de pe acoperiş creează rezistenţă la înaintare. Acestea reduc viteza maşinii la fel ca în cazul deplasării cu geamurile deschise. Aceasta înseamnă că motorul trebuie să suporte solicitări mai mari pentru a ţine pasul. Aşa că dacă nu sunt utilizate, dă-le jos; dacă le utilizezi, atunci nu le încărca prea mult deoarece acest lucru va conduce la o eficienţă redusă.

6. Sincronizează schimbările treptelor de viteză
O turaţie mai mare nu impresionează pe nimeni. Şofatul la viteze ridicate este periculos şi atrage după sine un consum sporit de combustibil. Însă sincronizarea schimbărilor treptelor de viteză va influenţa eficienţa autovehiculului tău. Motoarele se comportă cel mai eficient între 2.000 şi 3.000 de rotaţii pe minut. Momentul optim de schimbare a treptei de viteză, în cazul maşinilor cu motoare pe motorină, este în jur de 2.000 rpm şi de 2.500 rpm, în cazul maşinilor cu motoare pe benzină.